header_01.jpg header_04.jpg header_03.jpg header_02.jpg

Info & Nieuws

Vanuit school versturen we per mail een nieuwsbrief met de naam "Info"  naar alle ouders.

De inhoud hiervan wisselt, 1x per drie weken ontvangt u informatie uit de groep(en) van uw kind, 1x per maand ontvangt u daarnaast algemene informatie vanuit de directie.

Zodra de school uw mailadres heeft, kunt u deze Info per mail ontvangen. Als u geen mailadres heeft, dan kunt u ook een geprinte versie vragen. Ook plaatsen we de laatste info vanuit de directie hieronder als download op deze pagina!


Mocht u in tussentijd vragen hebben, mail dan gerust...! U weet ons toch te vinden?!?


Hier vindt u laatste Info vanuit de directie:

Info30032017.pdf
- 20170512Fusieflits.pdf

De voorgaande infobrieven vindt u onder aan deze pagina.

Parkschool.jpg
 

De Wingerd en Wegwijzer samen verder en verder samen

Vanaf het schooljaar 2017-2018 gaan de basisscholen De Wingerd en De Wegwijzer samen verder als  1 school 'pcbs De Parkschool'. Een christelijke basisschool waar je gedegen onderwijs krijgt, waar je leert dat ‘samen’ belangrijk is, waar je veel beweegt (en intussen leert) en waar je (buiten) leert over de wereld. 
Waarom samen verder? Omdat we vinden dat we samen sterker zijn en beter toekomstgericht onderwijs kunnen bieden. 

Wie zijn wij?

De Parkschool is een school die nadrukkelijk past in de wijk. We maken gebruik van wat om ons heen is en kijken daarbij vooral naar park Schothorst. Het natuur- en milieu-educatiecentrum in het Groene Huis, de Sterrenwacht en de sportverenigingen daar bieden vele kansen om kinderen veel te laten bewegen, gezond te zijn en te leren over de omgeving waarin ze opgroeien. 

Waar staan wij voor?
Wij zijn een christelijke school, waar ‘Samen’ hoog in het vaandel staat. We leren kinderen dat je je talenten ontwikkelt voor jezelf, maar ook ten dienste van de ander. Jij kunt iets betekenen voor andere mensen en voor de wereld om je heen. Alleen samen komen we verder.  Met onze eigen identiteit als basis zoeken wij de ontmoeting met andere geloven. Wij zoeken naar wat ons bindt. Respect willen hebben voor elkaars geloof en de tradities en gebruiken die daarbij horen, zijn voor ons vanzelfsprekend.

Nieuwsgierig naar onze nieuwe school?! Zie onderstaande flyer.
Flyer De Parkschool.pdf

 

Schoolbasketbaltoernooi

Vandaag was het schoolbasketbaltoernooi en onze toppers zijn 3e geworden, gefeliciteerd!!

Schoolbasketbal.jpg
 

Grote rekendag 2017

Opening.jpgVandaag was het de grote rekendag en wat was het weer een groot succes!! In alle groepen werd de hele dag gerekend rond het thema 'meten en construeren'.
We begonnen op het plein met de groepen 4 t/m 8. Zij moesten een straat maken met hun eigen huisnummer. Aan de ene kant de even huisnummers en aan de andere kant de oneven nummers.  Daarna gingen de groepen 1 t/m 4 bezig met  allerlei rekenactiviteiten in circuitvorm  en de groepen 5 t/m 8 hebben vakantiehuisjes en vakantieparken op schaal gemaakt.

Hieronder vindt u een impressie van vandaag, meer foto's vindt u in het fotoalbum!

1490196406355.jpg1490206389710.jpg

1490196714834.jpg1490206681858.jpg

IMG-20170322-WA0032.jpg


Flessenactie voor de stichting Jarige Job

Flessenactie.jpgDit jaar steunen wij de stichting Jarige Job. Om geld in te zamelen is er een lege flessenactie gehouden. De winkelwagentjes zaten goed vol en vandaag heeft een groep leerlingen ze weggebracht en dat leverde €32,50 op! Daarnaast wordt er in de klas zelf ook doorgespaard. We hebben al één verjaardagsbox bij elkaar gespaard, op naar de volgende!

 

Gelukkig nieuwjaar.jpg

He team van de Wingerd wenst u een goed en mooi 2017!
 

De workshops zijn weer begonnen!

Vorige week zijn de workshops weer begonnen en vandaag was de 2e en afsluitende ronde. De kinderen konden kiezen uit de workshops: solderen, drama, schaken, loomen, bootcamp, pinokkio of marionet maken. Niet alleen leerkrachten maar ook kinderen hebben een workshop gegeven. Wat mooi dat ze op deze manier hun talenten kunnen laten zien! Meer foto's van deze eerste ronde vindt u in het fotoalbum.
1481128932702.jpg

5 december

Vandaag was het dan eindelijk zover: Sinterklaas kwam langs op de Wingerd! Helaas was Amerigo een beetje ziekjes en moest op stal blijven, maar gelukkig had Sint drie pieten bij zich. Ook in de groepen werd het sinterklaasfeest gevierd: de groepen 1 t/m 4 deden spelletjes en gingen op bezoek bij Sint. De groepen 5 t/m 8 hadden weer mooie en creatieve surprises gemaakt met passende gedichten en kregen Sint in de klas op bezoek. De juffen en meester mochten een cakje proeven die Wellespiet gebakken had, aan de gezichten te zien waren deze niet zo heel lekker.
Hieronder vast een impressie van de dag, meer foto's vindt u in het fotoalbum!
Aankomst sint.jpgBij sint.jpg

Proeven cakjes.jpg

Sinterklaas

In alle groepen zijn de voorbereidingen voor het sinterklaasfeest al in volle gang. Ook wordt het sinterklaasjournaal gevolgd. Hierop was te zien hoe Wellespiet een taart probeerde te bakken voor Sinterklaas, maar dit steeds mislukte. WIj hebben gevraagd om hem te helpen het recept uit te testen. In de groepen 1 t/m 5 zijn er taarten en cakjes gebakken met dit recept en met succes, ze waren erg lekker geworden!! Nu kan Wellespiet met dit recept een lekkere taart bakken voor Sinterklaas!
Nieuwsgierig naar wat de groepen nog meer doen?! Neemt u dan een kijkje bij de groepen.
Bakken sint.jpg

Gym groep 6/7 en 7/8

De groep 6/7 en 7/8 heeft laten zien dat je geen Gladde Daken Piet hoeft te zijn om acrobatisch te zijn... Kijkt u mee op de groepspagina's van de groepen ?

Stichting jarige Job

FullSizeRender.jpgIMG_8340.JPGElk jaar hebben we een hulpproject en dit jaar hebben we gekozen voor Stichting Jarige Job. Voor 60.000 kinderen in Nederland is het niet vanzelfsprekend dat ze hun verjaardag kunnen vieren met kado’s en visite, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Jarige Job helpt deze kinderen door een verjaardagsbox t.w.v. 35 euro met alles er op en eraan te geven!  Het geld wat kinderen maandag meenemen zal hier ook voor gebruikt worden. Op woensdag 2 november zijn er twee enthousiaste medewerksters van stichting Jarige Job op school geweest. Zij hebben in elke klas uitgelegd wat de stichting kan doen voor kinderen en hebben ze laten zien wat er in een verjaardagspakket zit. Slingers, limonade, een taart met kaarsjes en natuurlijk cadeautjes. Alles om deze groep kinderen een fantastische verjaardag te geven.
In elke klas zal er aandacht gegeven worden aan deze stichting. Dit kan door middel van het lespakket en de werkboeken die we hebben gekregen van de stichting Jarige Job. Bent u nieuwsgierig?? Op de website van stichting Jarige Job of op YouTube kunt u de benodigde informatie vinden. U mag natuurlijk ook iemand van de ouderraad benaderen.

Groetjes Kristine en Marie-Louise (OR de Wingerd) 

 

Lichtbrigade

Lichtbrigade.jpgDe tijd is verzet en het is ’s avonds weer eerder donker. Tijd voor goede verlichting op de fiets! Vrijdag 28 oktober was de actie Lichtbrigade. Hierbij werden alle fietsen van de kinderen gecontroleerd op verlichting, reflectoren maar ook voor alle andere onderdelen was aandacht. Remmen, spatborden enz. de kinderen van groep 1 t/m 4 waren steeds per groep aan de beurt. Dankzij de hulp van verschillende ouders ’s ochtends en ’s middags zijn alle aanwezige fietsen gecontroleerd aan de hand van een checkkaart. Hierbij mochten de kinderen ook een rondje fietsen over het plein. ’s Middags waren de kinderen van de groepen 5 t/m 8 aan de beurt. In 3 groepen checkten de kinderen samen hun fiets met af en toe hulp van ouders of meester Ed. Binnen deden de kinderen mee aan een quiz! Een mooie en leerzame activiteit!


Kinderboekenweek

Vandaag is de Kinderboekenweek gestart! De juffen en meester zaten vanochtend op verschillende plekken voor te lezen toen de kinderen het plein opkwamen.
In de klassen is er ook een start gemaakt. Zo mochten de kinderen van groep 7/8 zelf iets bedenken om te maken wat bij hun leesboek past. Groep 4/5 is stambomen aan het maken en heeft vragen bedacht voor een interview met opa en/of oma. En groep 2/3 heeft boekenleggers gemaakt met daarop zichzelf als opa/oma getekend. Ook hebben de kinderen van groep 7/8 voorgelezen aan de kinderen van groep 2/3.

Voorlezen.jpg

KBW_1.PNG

Schoolreis

Vandaag zijn de groepen 1 t/m 7 op schoolreis geweest: de groepen 1 t/m 3 zijn naar het maisdoolhof geweest en de groepen 4 t/m 7 naar 't Smallert in Emst. En wat hebben we genoten! Niet alleen van het warme weer maar in 't Smallert ook van de waterspeeltuin met waterglijbaan, de kano's, stapstenen, vlotvaren en nog veel meer! Ook hebben de kinderen kaarsen gemaakt en forellen proberen te vangen.
De groepen 1 t/m 3 hadden ook een fantastische schoolreis. Een tochtje in de helikopter, spelen in het maiszwembad, rijden op skelters, van de glijbaan af en heerlijk poffertjes eten!
Groep 8 had de school voor zich zelf en heeft de dag afgesloten met een watergevecht. Hieronder vast een kleine impressie, voor meer foto's zie het fotoalbum en de pagina bij groep 7/8.

PhotoGrid_1473866768779.jpgPhotoGrid_1473866900867.jpggroep 1-3.jpgGroep 4-7.jpg


We zijn weer begonnen!

Inmiddels zijn we al weer twee weken aan het werk in onze nieuwe groep en wat zijn we fijn gestart! Het team van de Wingerd wenst iedereen een heel fijn, leerzaam en sprankelend nieuw schooljaar!!

 

Afsluiting schooljaar

Wat was het een feestdag vandaag op de WIngerd!
Tussen de middag aten alle kinderen, de juffen en meester op school patatjes, omdat dit de allerlaatste overblijf was ivm het continurooster wat volgend jaar van start gaat.
Ook namen alle groepen vanmiddag afscheid van onze conciërge meester Gilbert, hij gaat met pensioen. Wat gaan we hem missen!!
Na school was het eindfeest, die van start ging met een vossenjacht met de meester en juffen als vossen. Op het plein kon er ook wat lekkers gegeten en gedronken worden en er was een ballonnen- en suikerspinnenkraam. Het was een geslaagde dag!

Het team van de Wingerd wenst u allemaal een hele prettige vakantie!!
IMG-20160707-WA0011.jpg

Sportdag

Vandaag was de sportdag op de atletiekbaan in Schothorst. De groepen 1 en 2 deden verschillende spellen en de groepen 3 t/m 8 deden atletiekonderdelen als hoogspringen, verspringen, sprint, balwerpen en kogelstoten. Alle groepjes waren erg fanatiek en hebben genoten, het was een sportieve en gezellige ochtend!
1467374389985.jpg1467374302991.jpg

Mondriaanhuis

Vandaag heeft groep 4 een bezoek gebracht aan het Mondriaanhuis. Nieuwsgierig naar wat we gezien en geleerd hebben?! Neem gerust een kijkje in het fotoalbum of op de pagina 'Groep 4' onder het kopje 'Groepen'!

IMG_20160621_161401.jpg

Schoolkorfbal

Wij feliciteren onze toppers van het schoolkorfbalteam met een welverdiende 3de plek! Zij speelden afgelopen donderdag de regiofinale Utrecht/Flevoland. Wat heeft iedereen sportief en fanatiek gespeeld, een mooie prestatie, gefelicteerd!!

kampioensfoto schoolkorfbal.jpg

Avondvierdaagse

Ook dit jaar lopen er weer veel kinderen en ouders mee met de avondvierdaagse Hoogland. Juffen langs de weg die voor wat lekkers zorgen, een meester die sportief mee loopt en enthousiaste kinderen en ouders die er een feestje van maken!

1464802333433.jpg

Project 'Een wereld vol dans en muziek'

Vandaag is onze projectweek begonnen met als start een spetterende flashmob door de leerkrachten! 's Middags werden er workshops dans, drama en muziek gegeven. Hierbij kregen de kinderen djembeles, leerden ze een dans of lied (zie de link voor het filmpje hieronder), werd er geoefend met ritmes slaan op grote trommels, werd er bewogen op muziek, deden ze de Maorische dans de Haka of voerden ze een toneelspel uit. De komende week zullen de groepen in hun eigen klas werken rondom het project. Vrijdag is de afsluiting en laten de kinderen een optreden aan elkaar zien met aansluitend een kijkmoment voor de ouders. In het fotoalbum vindt u meer foto's van dit project!.

VID-20160530-WA0019.mp4

IMG-20160530-WA0024.jpgIMG-20160530-WA0023.jpg

Laatste ronde workshops

Vandaag was alweer de laatste ronde met workshops. Het afgelopen jaar zijn er veel verschillende workshops gegeven door leerkrachten en ouders, zoals een spijkerschilderij maken, ballon vouwen, bakken, EHBO, portret tekenen, muziek, camping spellen, papier machee en nog veel meer! Neem een kijkje in het fotoalbum voor meer foto's!

20160525_112542.jpg20160525_114141.jpg20160525_112626.jpg

 

Team schoolkorfbal door naar de regiofinale

Gisteren werd er een spannende wedstrijd gespeeld tussen de winnaars van het schoolkorfbal in april. Ons team heeft gewonnen, wat een knappe prestatie! In juni vindt de regiofinale plaats, we wensen onze toppers veel succes!!
teamfoto kampioenen.jpg

Juffen- en meesterdag en Koningsspelen

Vandaag was het dubbel feest op De Wingerd: de juffen en meesters vierden hun verjaardag en het was de dag van de Koningsspelen! In alle groepen werd het feest gevierd met allerlei spelletjes en werden de juffen en meesters erg verwend. Het was een erg gezellige en feestelijke dag! In het fotoalbum vindt u de foto's.

 

Schoolkorfbal

Wat was onze school goed vertegenwoordigd op het schoolkorfbal, vanaf groep 3 t/m 7 deden verschillende teams mee. Er werd fanatiek en sportief gespeeld en met mooie resultaten! Groep 3 heeft heel goed verdedigd en hebben geen een bal doorgelaten, de twee teams van groep 4 zijn 2e en 3e geworden en uit groep 5, 6 en 7 zijn er twee teams 1e en 2e geworden. Gefeliciteerd allemaal! Meer foto's vindt u in het het fotoalbum.
20160411_2022341.jpg
20160412_200454.jpg20160412_200500.jpg


Open onderwijsochtend

Gisteren, vrijdag 1 april,  was het open onderwijsochtend bij ons op De Wingerd! Ouders waren van harte welkom om een kijkje te nemen in de groepen en hebben samen met de kinderen gegymd, spelletjes gedaan, opdrachten gemaakt en bij groep 2/3 mochten de ouders genieten van een voorstelling. Wat fijn dat er zoveel ouders kwamen kijken!

Groep 4.jpgIMG-20160401-WA0010.jpg
 

De Grote Rekendag 2016

Vandaag was de Grote Rekendag die in het teken stond van codes kraken. Na een gezamenlijke opening gingen de groepen in hun eigen klas aan de slag met allerlei leuke en leerzame opdrachten, in circuitvorm, kleine groepjes en sommigen groepen gingen buiten aan de slag. 'Is dit rekenen??'  was een veel gestelde vraag. Ja, ook dit is rekenen! Hieronder een kleine impressie van de dag, in het fotoalbum vindt u meer foto's.collectie 3.jpgcollectie 2.jpg

collectie 1.jpg

Gezamenlijke open dag basisscholen vrijdag 11 maart 2016Logo open dag 2016.png

Een basisschool kiezen voor uw kind? Leuk om te doen maar ook spannend!  Hoe kies je de goede school en waar zitten de verschillen? Om het ouders makkelijker te maken houden veel basisscholen in Amersfoort op vrijdag 11 maart een open ochtend. U krijgt informatie en bent welkom om de school in bedrijf te zien. Zo kunt u zelf ervaren welke sfeer er hangt en waar de school voor staat. Alle scholen van de besturen Meerkring, PCBO, KPOA en HAAL doen mee. U kunt terecht van 8.30 uur tot 11.30 uur. Meer informatie vindt u op de websites van de verschillende stichtingen.

 

Nationale voorleesdagen

Vorige week woensdag startte de Nationale Voorleesdagen met het voorleesontbijt. In elke klas werd er heerlijk ontbeten terwijl er voorgelezen werd. Deze hele week wordt er in alle klassen extra aandacht besteed aan (voor)lezen. Het voorlezen gebeurt niet alleen door de eigen leerkracht, maar ook door ouders, zussen, kinderen uit een andere klas en ook kwam juf Eefje in groep 4 een stuk voorlezen. Doet u  thuis ook mee?!

Voorlezen2.jpgvoorlezen.jpg

Het team van De Wingerd wenst u een gelukkig en mooi 2016 toe!!

nieuwjaar_2016.jpg

Geslaagde Jumbo spaaractie!Jumboactie.jpg

De afgelopen weken is er hard gespaard voor schoolpunten tijdens de spaaractie van de Jumbo. Er is €534,47 bij elkaar gespaard, hartelijk dank daarvoor!! Waar dit fantastische bedrag aan besteed gaat worden is nog niet precies bekend. Dit zult u binnenkort teruglezen in de info.
 


Sint op de Wingerd

Ook dit jaar hebben de sint en zijn pieten De Wingerd bezocht! En wat een aankomst, in een vrachtwagen onder luid gezang van de kinderen, leerkrachten en ouders. Na het verwelkomen gingen alle groepen naar hun eigen klas om daar het sinterklaasfeest te vieren. De groepen 5 t/m8 hadden mooie, creatieve en spectaculaire surprises gemaakt. In de groepen 1 t/m4 hebben de kinderen o.a. spelletjes gedaan, pepernoten gebakken en zijn natuurlijk op bezoek geweest bij de sint. Meer informatie en foto's vindt u onder het kopje 'groepen' en 'fotoalbum'. Wij wensen u allemaal een fijne pakjesavond!! 

P1190191.JPGP1190200.JPG

P1190203.JPGP1190217.JPG

Nieuwe ronde workshops gestart

Vandaag is de tweede ronde workshops gestart. Een aantal workshops zijn hetzelfde zoals de workshop kleur, zingen, een herfstkistje maken, ballon vouwen en papier maché. Maar deze ronde gaan de kinderen ook bakken en aan de slag met papiertechnieken. Naast de leerkrachten zijn er ook weer enthousiaste ouders die helpen! In het fotoalbum vindt u de foto's van deze tweede ronde.
IMG-20151104-WA0004.jpgIMG-20151104-WA0029.jpg

Peuters in de school!

Na de herfstvakantie start de peuterschool van Partou bij ons op school. Meer informatie vindt u onder het kopje 'Partou' in het menu aan de linkerkant.
 

Kinderboekenweek

Vorige week woensdag is de Kinderboekenweek gestart met als thema 'Raar, maar waar!' Alle groepen zijn hier enthousiast mee aan het werk! Vanmiddag  was het voorleesmoment, waarop twee groepen elkaar gingen voorlezen.
De kinderen in groep 4 waren vandaag allemaal voor eventjes professor, zij gingen proefjes doen en deze laten zien aan elkaar. Zo hebben ze ontdekt hoe je een ei kan laten drijven, hoe je een blikje kan laten rollen zonder deze aan te raken en hoe je een waterstraal kunt laten buigen! 
Donderdagmiddag is er een boekenmarkt voor alle groepen en een kijkmoment voor de groepen 1 t/m 4. De groepen 5 t/m 8 sluiten vrijdag af met de voorleeswedstrijd.
In het fotoalbum vindt u meer foto's van de activiteiten die de verschillende groepen gedaan hebben!

20151012_134826.jpgIMG-20151012-WA0002.jpg

 

Workshops

Op de woensdagochtend worden er aan de groepen 4 t/m 8 workshops gegeven, zoals zingen, voetbal, kleur, herfstkistje maken, ballon vouwen, PowerPoint maken en papier maché. De kinderen schrijven zich in voor een workshop, ze kiezen dus zelf welke workshop ze willen volgen. Ook werken ze zo samen met kinderen uit verschillende groepen. De workshops worden gegeven door leerkrachten en enthousiaste ouders.
Meer foto's vindt u in het fotoalbum!
20150923_112333.jpg


Nieuw: Engels vanaf groep 1!

Dit schooljaar zijn we gestart met een nieuwe methode voor Engels. We gebruiken de methode Take it Easy en wordt aangeboden vanaf groep 1. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor het digibord en daarmee gegarandeerd interactief, actueel én effectief. De stof biedt volop variatie, differentiatie en verdieping. Er wordt gebruik gemaakt van een native speaker, spelletjes, prentenboeken, liedjes en spelletjes. Kortom: een uitstekende voorbereiding op Engels in het voortgezet onderwijs!


Info's uit 't archief:

2017
- FUSIEFLITS20173003.pdf
Info26012017.pdf
FUSIEFLITS24032017.pdf
- FUSIEFLITS20170214.pdf

2016
- FUSIEFLITS26012017.pdf

- Info22122016.docx.pdf
- Fusieflits 3.pdf
- Verslag MR november 2016.pdf

- Info24112016-2.pdf

- Info27102016.pdf
- Fusieflits 2.pdf

- Fusieflits 1.pdf

- Info29092016.pdf
-
Uitnodiging ouderavond fusie.pdf

- Info25082016.pdf

- 20160628INFO.pdf
- Evaluatie jaarplan De Wingerd 2015-2016.pdf
- Jaarplan De Wingerd 2016-2017.pdf

- 20160531INFO.pdf
- Vakantierooster 2016-2017.pdf

- 20160426INFO-1.pdf

- 20160216INFO.pdf
- Informatiebrief Uniek.pdf

- INFO20160126.pdf

- Extra MR Info Andere schooltijden.pdf


2015

- 20151215INFO.pdf

- 20151027INFO.pdf

- 20150929INFO.pdf

- 20150825INFO.pdf

- Info-30062015.pdf

- Info 31032015

Brief_Ouders_Vervolgtraject_Andere_Tijden_Februari_2015

- Info 27012015

- Informatie nieuwe Cito

- Info16122014

- Informatiebrief Vervolg Andere Tijden - December

- Info28102014

- Verslag Ouderinformatieavond 15102014

- Info30092014

- Info02092014

- Bijlage info 02092014_Brief OR

2013-2014

- Info 24062014

- Info 27052014

- Info 22042014

- Info 25032014

- Info 25022014


We stonden in de krant...

De Wingerd tijdens de Avond 4 daagse...!

A4D_2014.jpg


 


 

© Wingerd PCBO Amersfoort - Ontwerp: Koning Harder - Technische realisatie: QplusQ