header_04.jpg header_02.jpg header_01.jpg header_03.jpg

Groep 6/7

Leerkrachten      

Juf Daniƫlle (ma/di) & meester Rolf (wo/do/vr)Juf Mirjam (liostagiaire, ma/di)

Lestijden Maandag t/m vrijdag 8.30 - 14.15 uur
 
Gym

Donderdag en vrijdag

Acro Gym in groep 6/7

Zo rond de intocht van SInterklaas laait de Pieten discussie weer op... Om de vaardigheden van de pieten ook in groep 6/7 in kaart te brengen, hebben we acrobatische oefeningen gedaan vandaag... Wow, wat een heerlijk gezicht...! Geniet u mee...?!?

acrogym_1.jpg

acrogym_2.jpg

acrogym_4.jpg

acrogym_3.jpg

Leeskilometers in groep 6

In onze groep zijn we druk met het maken van leeskilometers. Iedere bladzijde is een kilometer. Samen hebben we een mooie route uitgestippeld en lopen we door Europa en daarna de rest van de wereld over. Parijs werd onze eerste bestemming. Om te vieren dat we daar waren aangekomen hebben we een heerlijk stokbroodje met (of zonder) kruidenboter gegeten. In style, onder de Eiffeltoren! 
Eiffeltoren.jpg

Naut in groep 6

Nautles.jpgTijdens de lessen Naut (natuur en techniek) met het thema 'Energie is overal' spraken wij over trillingen. Geluid is ook een trilling. We zagen een filmpje over rijstkorrels die bewogen op de maat van de muziek. (Leuk om thuis uit te proberen!) Na de les over geluidsgolven hebben we zelf een experiment gedaan. Met lege wijnglazen en water. De glazen werden zorgvuldig gevuld, daarna op volgorde gezet. Er werd getest hoe nat de vinger moest zijn om geluid te maken. Daarna was het tijd voor een mooi, soms vals, wijnglasconcert. Met hoge en lage tonen. Leuk om op deze manier, samen en vol enthousiasme, te leren!
 

Groep 6/7 ging meten

Voor de rekenles van deze week moest groep 6 werken met de "Vierkante Meter" en groep 7 met de Hectare (10.000 vierkante meter).

Ineens vonden we op het plein allemaal metende leerlingen, leerlingen die vierkante meters tekenden en leerlingen die gingen passen hoeveel kleuters er in een vierkante meter passen... Wow, wat is er veel geleerd door de dingen te gaan doen! Daarna snapten de kinderen direct wat er bij de opdrachten in het boek werd bedoeld en wat er moest gebeuren!

Groep 6-7 meet.png

Schoolreis

We gingen dit jaar met onze klas naar 't Smallert. Daar hebben we met kano's gevaren, we hebben forellen geprobeerd te vangen en we hebben daar kaarsen gemaakt. Er waren ook 3 gewone glijbanen en een waterglijbaan. Die waterglijbaan was super steil, juf Mirjam (de Lio juf van groep 7) is daar zelfs vanaf gegaan. Ondanks de warmte hebben we erg genoten van het schoolreisje!
(geschreven door 2 leerlingen)

Schoolreis glijbaan.jpgSchoolreis kaars.jpg

Schoolreis kaarsen maken.jpg

© Wingerd PCBO Amersfoort - Ontwerp: Koning Harder - Technische realisatie: QplusQ