header_01.jpg header_03.jpg header_04.jpg header_02.jpg

Groep 1/2

Leerkachten:

Juf Pauline & Juf  Liesbeth  (Juf Marieke vervangt juf Pauline tijdens haar verlof)

Lestijden: 08:30 - 14.15 (ma, di, wo, do)
08.30 - 12.00 uur (vr)

 

 

 

 

 

April // Pasen!

Pasen.jpgDeze maand waren we bezig met de lente en met Pasen. We hebben tulpen geschilderd, dat was leuk. Ook de achtergrond van de tulpen hebben we helemaal ingevuld. Er was geen stukje wit meer te zien! Wat een werk, maar ook: wat een mooie tulpen!
We hebben nog veel meer gedaan natuurlijk. We hebben mooie patronen op papieren eieren gemaakt, geroken aan allerlei soorten bloemen en hun namen geleerd, en tuintjes gemaakt in de zandtafel.


Een van de leukste dingen deze maand was het Paasontbijt. Eten in de klas, dat is gezellig zeg! We hebben in groepjes aan onze tafel zitten smullen en ondertussen honderduit gekletst. Met volle mond, voor ene deze keer.Sportdag.jpg

Iets anders wat heel leuk was, was natuurlijk de sportdag. Het was erg koud buiten, maar de zon scheen, de lucht was blauw en we renden ons wel warm. We hebben gegooid, gemikt, gewonnen en bijgeleerd, samen broodjes gegeten, elkaar aangemoedigd en al met al enorm genoten van de gezelligheid.

 
Maart // Lente!

maart.jpgHoera! De zon schijnt! De lente is doorgebroken en daar genieten we in groep 1/2 enorm van. Wat is het buitenspelen leuk in de lente! We hebben zelfs al buitengespeeld zonder jas. 

Ook in de klas hebben we het fijn. We werken over het thema 'Vriendjes'. Dat doen we naar aanleiding van een prachtig verhaal dat we hebben gelezen: Kikker is verliefd. Het verhaal over Kikker inspireert ons tot van allerlei knutsels, werkjes, briefjes, bouwsels en tekeningen. We hebben Kikker nagebouwd met duplo, nageschilderd met verf, een huis voor hem gebouwd met Lego, hartjes gemaakt op de kralenplankjes, de letter k ingekleurd in de letterhoek en het verhaal nagespeeld in de woonhoek, die we natuurlijk hebben omgetoverd tot het groene huis van Kikker. 

 

Februari // Brrr!

Bibberbibber! Februari is een echte wintermaand, en daar genieten we van. We verzamelen grote stukken ijs op het plein, vegen de sneeuw van links naar rechts en vinden af en toe een echte ijspegel! Veel meisjes speelden het hele jaar al Frozen na, maar nu in de sneeuw is dat al helemaal prachtig!

1486658904677.jpgWe werken aan de laatste weken van het thema Gelukkig Nieuwjaar Slak.  Dat thema gaat over ‘tijd’ en we hebben klokken gemaakt, zijn een klokkenwinkel begonnen in de woonhoek, we hebben de seizoenen besproken en nog veel meer. Met gym ervaren we de reken en taalbegrippen vaak met ons lijf, maar deze week hebben we een parcourtje gedaan met allemaal verschillende gymopdrachten. We moeten dan zelf doorwisselen, maar dat kunnen we al prima!

 

Januari  // Van Leeg Naar Vol

Na de kerstvakantie zijn we vol goede moed weer gestart met het nieuwe jaar en met het nieuwe thema: “Gelukkig Nieuwjaar Slak”. Dit thema staat bol van nieuwe begrippen omtrent ‘tijd’, mooie verhalen over Slak en prachtige werkjes over de kou . Met rekenen focussen we op de begrippen zoals breed en smal, groot en klein, vol en leeg. Wat een avontuur om ineens overal om ons heen die begrippen tegen te komen!

IMG-20170213-WA0000.jpg


15 september // Schoolreisje

Gisteren was het eindelijk zover: schoolreisje! De kinderen zagen er al een tijdje naar uit. 

Bestemming: Maisdoolhof in Voorthuizen.

We hebben genoten! Een dag gevuld met klimmen, klauteren, trampolinespringen, spelen met zand en water, met de maïskorrels van het maiszwembad en natuurlijk de weg vinden door het doolhof...

IMG-20160914-WA0000.jpgIMG-20160914-WA0003.jpg

5 september // Gestart!

We zijn begonnen! Wat was het genieten om alle kinderen weer te zien en te horen over alle avonturen die de kinderen tijdens hun vakantie hadden beleefd. 

Inmiddels zijn we weer volop aan het spelen, leren en werken.. en wat zijn de kinderen enthousiast om samen er voor te gaan dit jaar! 

Op de foto's zien jullie een spelles in de gymzaal waar we ook fijn samen bezig waren. En zo gaan we ook samen verder, we kijken er naar uit!

Groep 1-2 2.jpggroep 1-2.jpg

  

 

 

 

© Wingerd PCBO Amersfoort - Ontwerp: Koning Harder - Technische realisatie: QplusQ